MBK az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
2019. május 28., kedd, 16:17

A Gödöllőn megredezésre került V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál programjaiba kapcsolódott be intézetünk, mint kiállító május 25 és 27 között. A kiállítóhelyen bemutatásra került számos, az intézetben futó, a laikus érdeklődők számára is érdekes és könnyen érthető munka poszterek formájában.

A kiállítóhelyen elhelyezésre kerültek szóróanyagok a NAIK, illetve a MBK munkájáról, melyek segítségével a helyben bemutatásra nem kerülő témákról is szerezhettek információt a kilátogatók. A komolyabb érdeklődést mutatók gyakorlati szinten is közelebb kerülhettek a biológia több ágához. Egy fénymikroszkóp segítségével különböző barátságos mikroorganizmusokkal ismerkedhettek meg, bemutatót láthattak a paprika termésének morfológiai sokféleségéről és a bioinformatika világába is betekintést nyerhettek.

Résztvevők: Bíró János Barnabás, Gerőcs Annamária, Hajnik Lilla, Dr. Horváth Beatrix, Keresztény Tibor, Dr. Kiss János, Schiller Mátyás, Dr. Stéger Viktor, Tóth Mónika Tünde, Tóth Roland

Programajánló

2019. október 30., szerda, 09:00
Helyszín: Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ (NBGK), Báldy Bálint konferencia terem 2100 Gödöllő Isaszegi út 200.
2019. november 28., csütörtök - 2019. november 29., péntek