MBK Napok, 2017
2017. december 7., csütörtök, 09:24

November 30-án és december 1-én 27. alkalommal került megrendezésre az MBK Napok, a NAIK legnagyobb számú kutatót foglalkoztató intézetének tudományos fóruma, melyen elsősorban fiatal kutatók mutatták be az elmúlt év során mentoraik vezetésével elért saját- és a munkacsoport többi tagjával közösen végzett kutatásaik eredményét.

Az idei MBK Napoknak két meghívott előadója volt: Dr Cseh Sándor, aki a haszonállatok asszisztált reprodukciójáról, és Dr Janda Tibor, aki a fény és a növényi stressz-adaptáció viszonyáról beszélt.
 


Mint minden évben, most is kiosztásra került három előadói- és három publikációs díj. A legjobb előadást Kováts Gyöngyi Zsuzsa tartotta a szimbiózisos nitrogénkötés témaköréből.
 


A publikációs első díjat Nyikó Tünde és munkatársai kapták a nonsense-mediated minőségbiztosítási rendszer működésével kapcsolatos Nucleic Acids Research -ben megjelent cikkükért. Az idei MBK Napokat értékelve Dr Silhavy Dániel, az MBK tudományos igazgató helyettese, megállapította, hogy az elhangzott előadások az MBK legtöbb munkacsoportjának, az alap kutatás megtartása mellett, az alkalmazott kutatás felé fordulását tükrözték, és megköszönte nemcsak az idősebb, de a fiatalabb generáció tagjainak is, hogy aktívan részt vettek az előadásokat követő tudományos vitában.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.