NAIK-os részvétellel jelent meg az Innováció a Szőlőszaporításban című könyv
2019. július 1., hétfő, 13:06

Betekintés napjaink és a jövő szőlőtermesztésébe

A napokban megjelent könyv célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon folyó szőlő szaporítóanyag-előállítással kapcsolatos kutatásokról, megismertesse a legújabb technológiákat, fejlesztéseket.

A kép a könyvbemutatón Keszthelyen készült.
 

2019 junius 27-én, a Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékén került bemutatásra az "Innováció a Szőlőszaporításban" című kötet a Doktoranduszok Országos Szövetsége kiadásában. A könyv bemutatóján Molnár Ákos, a Magyar Szőlőszaporítóanyag Termelők Szövetségének elnöke, Kocsis László, a Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének vezetője, illetve Szabó Péter, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Elnöke és a könyv szerzője szólaltak fel.

A NAIK SZBKI és MBK kutatói: Knolmajerné Szigeti Gyöngyi, Oláh Róbert, Turcsán Mihály, Szénási Márta, Oláh Krisztina, Szegedi Ernő, Lázár János, Jaksa-Czotter Nikoletta, Demián Emese és Várallyay Éva is szerzői a kötetnek.

Szabó Péter, szerkesztő és szerző, a DOSZ Elnöke elmondta, hogy az „Innováció a Szőlőszaporításban” című könyv egyaránt szól az ágazatban dolgozóknak, a kutatóknak, és a laikusoknak, egyúttal egyfajta betekintést enged a jövő szőlőtermesztésébe és szőlőszaporításába. A könyv alapvető célja, hogy olyan kutatásokat mutasson be, mely a magyar szőlőtermesztés szereplői számára hozzáférhető és hasznosítható eredménye van, legyen az alap- vagy alkalmazott kutatás.

A könyv megkíséreli bemutatni néhány külföldi ország szőlő szaporítóanyag-előállítását is abból a célból, hogy összegyűjthessék a jó gyakorlatokat. A kiadó és a szerző bízik benne, hogy a kiadvánnyal elősegíthetik az innovatív magyar szőlőtermesztést és szőlő szaporítóanyag-előállítást is. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatta.

A könyv Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó webáruházaiban, a Könyvistálló nevű kis- és nagykereskedésekben, az Akadémiai Kiadó online okoskönyvtárában (MeRSZ) és a Doktoranduszok Országos Szövetségénél lesz elérhető.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.