Partnerségi megállapodás aláírására került sor a NAIK-Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet és Soft Flow Kft. között
2020. augusztus 27., csütörtök, 16:42

Közel 15 évnyi sikeres tudományos együttműködést követően a pécsi székhelyű Soft Flow Kft. (FOSS Analytical A/S tagjaként a nemzetközi cégcsoport kutatás-fejlesztési leányvállalata) és NAIK-MBK magasszintű stratégiai együttműködést kötöttek, mely keretszerződés formájában kezeli és teszi kölcsönösen előnyössé a kapcsolódási pontokat a mezőgazdasági fókuszú kutatás-fejlesztés, innováció és oktatás területén.

A megállapodás időszerűségét mutatja, hogy az elmúlt években jelentősen felerősödtek az egyetemekkel és kutatóintézetekkel szembeni elvárások a tekintetben, hogy ipari együttműködéseket alakítsanak ki, a meglévő kollaborációikat hatékonyabbá tegyék.

A keretmegállapodás célja, hogy növelje a Felek közötti együttműködés alapjául szolgáló tevékenységek számát, intenzitását és átláthatóságát, valamint, hogy gyorsítsa a döntéshozatalt. A közös kutatómunka a közeljövőben olyan közös publikációkat, szabadalmakat fog eredményezni, melyek hozzájárulnak a magyar mezőgazdaság és ipar versenyképességének növeléséhez.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.