TUDOK 2020
2020. február 19., szerda, 10:29

2020. február 14-15-én a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban került megrendezésre a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájának (TUDOK 2020) második fordulója, azon belül az Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia.

A Gomba- és növénytan szekcióban Kerepeszki Petra és Pásztor Sarolta (Premontrei Szakgimnázium, XII osztály, felkészítő tanár Kerényi Zoltán) bemutatta a Növényi Stresszbiológia csoporttal közreműködve végzett kutatásukat „Hőstressztűrés és szabályozásának vizsgálata repcében” címmel (Témavezetők: Dr. Csorba Tibor és Szaker Henrik Mihály, MBK). Az Egészségtudomány, géntechnológia, elméleti- és kísérletes orvostudomány szekcióban Grőb Liliána és Mészáros Katalin (Premontrei Szakgimnázium, XII osztály, felkészítő tanár Kerényi Zoltán) bemutatta az Alkalmazott Embriológia és Őssejtkutató csoportban végzett kutatásukat „Az X kromoszóma inaktivációja egérembriókban” címmel (Témavezető: Dr. Gócza Elen, MBK).

Mindkét munka/előadás tovább jutott a március 27-28-án a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban megrendezésre kerülő TUDOK Kárpát-medencei Döntőbe.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.