Szolgáltatások

 

A Digitális Képalkotó Laboratórium​ (DKL) alapvető feladata a NAIK intézményeiben folytatott tudományos kutatómunka támogatása a mikroszkópos képalkotás, mint szolgáltatás biztosításával. A DKL további feladata a mikroszkópos képalkotás, mint szolgáltatás biztosítása külső felhasználók (felsőoktatási intézmények, kutató- intézetek, vállalkozások stb.) számára.

 

Dr. Tóth Zoltán
toth.zoltan[kukac]abc.naik.hu
+36 30 2425549


A Növényi Szövettenyésztési Csoport fő profilja dihaploid (DH) paprika vonalak előállítása. Az alkalmazott módszernek, az in vitro portok kultúrának köszönhetően már egy év leforgása alatt letisztíthatók a nemesítési vonalak. Laboratóriumunk a fenti szolgáltatással nagymértékben hozzájárul a paprikanemesítők és termesztők eredményes munkájához, különös tekintettel a fajtaelőállítás és a rezisztencia nemesítés terén.

Dr. Mitykó Judit
mityko.judit@abc.naik.hu
+36 28 526 129+

 

A Finnigan Trace/DSQ GC-MS rendszer alkalmas több, akár 100 metabolit, elsősorban aminosavak, mono- és diszacharidok, szerves savak, egyszerűbb fenolos vegyületek és hormonvegyületek egyidejű meghatározására is. Igény esetén a detektálható vegyületek skálája bővíthető. A készülék alkalmassá tehető nagy mintaszámú sorozatmérésekre is.

 

Dr Bánfalvi Zsófia
banfalvi.zsofia@abc.naik.hu
+36 28 526153

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.